Enstrüman Satışından Müzik Akademisine
“Ben 12-13 yıldır doremusic ile çalışıyorum. Bize enstrüman almaya gelen kişiler bunun eğitimini de almak istediğini söylüyordu. Biz de enstrüman satış mağazalarımızı akademilerle birleştirdik.” diyerek müzikal altyapıyı öğrenmek isteyen herkes için Türkiye’de 100’ün üzerinde mağaza kurduklarını belirtti.
Müziğin, hayatımızın her yerinde olduğunu ve evrensel bir kitleye hitap edebildiğini belirten Bozkurt, “Şu an bir kişi evde yaptığı eseri belli bir noktaya kadar getirebiliyor ve anında YouTube’da yayınlayabiliyor.” ifadeleriyle, sektörün pratik bir yanı bulunduğundan bahsetti.
Krizde Bile Vazgeçilmez: Müzik Hobi Mi İhtiyaç Mı?
Müzik sektörünün prodüksiyon, sinema gibi farklı alanlarla iç içe olduğunu belirten Bozkurt, “Diğer sektörlerle ne kadar iç içe çalışırsanız, hem diğer sektörü büyütüyorsunuz hem onlar sizin büyümenize izin veriyor.” diyerek her bir alanın diğer alanla olan etkileşimini vurguladı.
Müziğin aslında bir eğlence alanından çok, hisleri aktarmada etkili bir araç olduğunu ifade eden Bozkurt, “Müzik ve enstrüman alanı; insanların herhangi bir ekonomik krizde, herhangi bir fiyat artışında kendi harcamasını durdurduğu alan. Neden? Çünkü bir hobi alanı.” ifadeleriyle, müziğin Türkiye’deki bakış açısına değindi.
Etkileşimli Kitle Oluşturmak: Gerçek Bir Sosyal Medya Başarısı
“Kendine güveniyorsan, çaldığın enstrüman önemli değil ama sosyal medyaya içerik üretebiliyorsan tercihen Instagram’da, YouTube’da, TikTok’ta bir içerik paylaşmaya hevesliysen ve bundan çekinmiyorsan günümüzde önemli bir iş yapıyorsun demektir.”
“Gerçekten sizinle etkileşime geçen belirli bir kitleniz varsa veya bunu vaat edebiliyorsanız doğru yoldasınız.” diyerek sosyal medyanın değişen dinamiklerinden ve hitap edilen kitlenin ilgisini çekebilmenin öneminden bahsetti.
Akademi’ye geldiği için duyduğu memnuniyeti belirten Bozkurt, “Henüz profesyonelliğe adım atmadan önce hangi lokasyonlarda kaliteli eğitim verildiğine bakılmalı, Acunmedya Akademi güzel bir örnek aslında.
Aklında belki müzisyen olma fikri yok, henüz bir enstrümana başlama fikri yok. Mühim olan o tohumu ekebilmek.” ifadeleriyle, hevesli ve azimli insanlara yol göstermenin değerli bir iş olduğunu vurguladı.
Günceli Takip Edin
“Ürünün kendisine dokunarak üretilip kaydedilen eserler ve kompozisyonlar bir tarafta, tamamen dijital olarak yaratılmış ürünler bir tarafta. Benim bu açıdan size önerim; gelecekte müzisyenlik olabilir, prodüktörlük olabilir, hangi alana yoğunlaşmak istiyorsanız bu ikisini harmanlayın. Dijitalde yoğunlaşırsanız veya analogda kalırsanız demode olma ihtimaliniz yükselerek artıyor.”
Güncel yapıya hakim olmanın zorunluluk olduğunu belirten Bozkurt, “Eğer müzisyen olmak istemiyorsanız ama müziğin içinde olduğu prodüksiyonlarda yer almak istiyorsanız güncel trendleri takip etmek hiç olmadığı kadar önem arz ediyor artık.” dedi.
Hikayeden Adamlar
İlham verici ve öğretici hikayelere odaklandıkları Podcast Hikayeden Adamlar hakkında Bozkurt, “Podcast’e farklı alanlardan konukların katılması, dinleyicilere yeni bakış açıları kazandırıyor ve farklı düşünmelerini sağlıyor. Bu açıdan sohbetlerimiz de verimli geçiyor.
Felsefe, kişisel gelişim, sanat, edebiyat, bilim ve güncel olaylar gibi birçok farklı konuya değiniliyor. İnsanlar da buna ilgi gösterdiği için mutluyuz.” ifadeleriyle, yaptıkları işten keyif aldığını dile getirdi.
Deneyimleyerek Öğrenin
Hedeflediğimiz alanı seçerken karar verme aşamasının önemine değinen Bozkurt, “Bir yol haritası çizmek istediğiniz zaman geleceğe dair, yeteneklerinize ve ilgi alanlarınıza yoğunlaşın.
Odaklanmak istediğiniz alanı kademeli olarak seçin. Ya bu alanda iyiysem, ya şu alan daha çok bana hitap ederse diye düşünmek yerine deneyimleyerek öğrenin.” ifadeleriyle, bize kariyer planımızı şekillendiren ve üzerinde düşündüren tavsiyelerde bulundu.