İleri Televizyonculuk Eğitimi

Neden İleri Televizyonculuk Eğitimi?

Televizyonculuk sektörüne en doğru altyapı ve uzman kadronun kontrolünde girmek, her ayrıntıyı ve ince bilgiyi teorik ve pratik olarak ele almak, Acun Medya’nın televizyonculuk dehası profesyonelleri ile işin mutfağında uygulayarak öğrenmek için bu eğitimi almalısınız.

Bu Eğitimi Kimler Almalıdır?

Televizyonculuk sektörüne yeni girecek ve bu alanda kendisini geliştirmek isteyen kişiler, hali hazırda sektörde çalışan ve bilgilerini akademik bir eğitim – uygulama programıyla bütünleştirmeyi düşünenler bu eğitimi mutlaka almalıdır.

Eğitim sonunda katılımcılar, televizyonculuk sektörünün farklı alanlarında donanım edinecektir. Öğrencilerimiz kendi gelecekleri ve kariyerleri konusunda kendi kararlarını vererek seçtikleri alanda profesyonel olarak gelir sağlayabilecektir.

 

Hangisinde uzmanlaşmalıyım? Post Prodüksiyon mu? Prodüksiyon mu? Teknik Prodüksiyon mu?

İleri Televizyonculuk Eğitimi’nde katılımcılar eğitimin ilk bir haftası genel bir televizyonculuk eğitimi almaktadır. Bir haftanın sonunda kendi gelecekleri ve kariyerleri konusunda kararlarını vererek Teknik Prodüksiyon, Post Prodüksiyon, Prodüksiyon alanlarından birini seçmekte ve daha kapsamlı bir eğitim programından geçmektedir. Stüdyolarda ve bilgisayar laboratuvarlarında gerçekleştirilecek teknik prodüksiyon, post prodüksiyon ve prodüksiyon eğitimlerini pratik olarak da desteklemek amacıyla Acun Medya bünyesinde uygulamalı eğitimler ve sektörden eğitmenlerle birebir çalışmalar yapılmakta, gerçek deneyim fırsatları da sunulmaktadır.

Toplam eğitim içeriği: 10 Hafta 164 saattir.

Bu Eğitimde Neler Öğreneceksiniz?

-Format
–Dünyadan format örnekleri
–Format hakları
–Formattan ekrana
–Format fikirleri oluşturma

-Televizyon
–Reyting
–RTÜK
–Yayın yönetimi
–Kanal yönetimi ve operasyon birimleri

-Casting
–Cast süreci ve cast direktörlüğü
–Audition ve tanıtım çekimi

-Yapım ve bütçe
–Reklam yapım süreçleri ve bütçe
–Dizi ve film yapım süreçleri ve bütçeleri

-Kamera kullanımı
-Hareketleri
-Çekim ölçekleri
-Ses
-Işık
-Reji
-Teknik uygulama
-Adobe After Effects
-Multicam
-Premiere
-Da Vinci

Eğitimi Alacak Kişilere Sağlanacak Ek Faydalar Nelerdir?

Tüm öğrencilerimiz Acunmedya Akademi’nin geniş network’ünün içine girerek, eğitim süresince organize edilen Talks, Workshop ve MasterClass etkinlikleri sayesinde, sektör duayenleri ile bire bir tanışma, sohbet etme ve soru sorma fırsatı yakalayarak kendi network’lerini oluşturuyorlar.

Televizyon öğrencilerimiz Türkiye’nin en çok izlenen programlarının çekildiği stüdyolarda bulunabilme, kendi program ve format fikirlerini paylaşabilme hatta geliştirebilme imkanına sahip oluyorlar.

Eğitim süresince Acun Medya, TV8, Exxen stüdyo ve yapımlarında gözlem yapabilme ve uygun görüldüğü durumlarda ise görev alabilme fırsatı yakalıyorlar.

Sıkça Sorulan Sorular

Eğitimlerimiz yüz yüze gerçekleştirilmekte olup; İstanbul Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Campus’te bulunan, Acunmedya Akademi’nin stüdyolarında ve bilgisayar laboratuarlarında uygulamalı olarak yapılmaktadır.
Katılımcılar, NeoTech Campus’te yüz yüze öğrenecekleri teorik bilgilerle eş zamanlı, deneme uygulama yöntemli bir eğitim alacaklardır.
İleri Televizyonculuk Eğitimi ile öğrenciler sektörle ilgili doğrudan deneyim sağlar. Uzmanlaşmak istedikleri alanlara göre prodüksiyon, post-prodüksiyon ve teknik prodüksiyon alanlarında pratik, teknik ve yaratıcı yönlerini bütünleştirirler.

Fikirlerini ve vizyonlarını ekranda hayata geçirmek için ihtiyaç duydukları özel becerileri kazanırken yaratıcılıklarını da geliştirmektedirler.

Katılımcılar bu eğitimle,

Post Prodüksiyon’da:

-Film/klip/dizi/TV programı/sosyal medya kurgucusu
-Proje asistanı
-Ses eşlemeci
-Videographer

Prodüksiyon’da:

-Yapımcı
-Yapım amiri
-Line producer
-Birim müdürü
-Yapım koordinatörü
-Yönetmen yardımcısı
-Yapım asistanı
-Senaryo denetçisi
-Sanat departmanı görevlisi
-Set görevlisi
-Aksesuar görevlisi
-Makyaj ekibi görevlisi
-Kostüm departmanı görevlisi
-Cast departmanı görevlisi
-Bütçe kontrol görevlisi

Teknik Prodüksiyon’da:

-Yardımcı yönetmen
-Kameraman
-Kamera/reji/teknik asistanı
-Vtr operatörü
-Ses/boom operatörü

olarak yer alabilirler.

İleri Televizyonculuk Eğitimi kapsamında uygulama konuları için gerekli tüm ekipman tedariği (kamera, bilgisayar, ışık, reji ekipmanı vs.) Acunmedya Akademi tarafından karşılanmaktadır.

Eğitim boyunca yapılacak tüm çalışmalarınızı kaydetmeniz ve bu kayıtları eğitim bittikten sonra da kullanabilmeniz için kendinizin temin edeceği minimum 1 TB SSD Hard Disk ile eğitime katılmanız gerekmektedir.

Post Prodüksiyon seçimi yapan öğrencilerimizin bilgisayarına aşağıdaki programları yüklemesi gerekmektedir:

-After Effects
-Premiere

Lise mezunu olan ve bu mesleğe istek duyan herkes için uygun bir eğitimdir. İleri Televizyonculuk Eğitimi hız, disiplin ve sıkı çalışma gerektirir. Bu sebeple aday öğrencilerimizin doğru karar verdiğinden emin olmak için öğrencilerimizle ön görüşme yapılmaktadır.
Ön görüşmenin olumsuz neticelenmesi halinde yapmış olduğunuz ödeme eksiksiz olarak iade edilir.
Derse devam Acunmedya Akademi’de çok önem verdiğimiz kriterler arasındadır.Bu nedenle devam durumu %90’ın altında olan öğrencilerimiz, Mezuniyet Belgesi alamazlar.

Televizyon Bölümü Hakkında

Acunmedya Akademi Televizyon bölümü bünyesindeki İleri Televizyonculuk Eğitimi ile ilgi duyduğunuz alanda (prodüksiyon, post prodüksiyon, teknik prodüksiyon) uzmanlaşacak, Acun Medya profesyonellerinden işin püf noktalarını öğrenecek ve sektörde çalışmak için gerekli bütün donanımlara sahip olacaksınız.

Her biri alanında uzman, uzun yıllara dayalı uygulamalı ve akademik tecrübeye sahip olan eğitmenlerimiz sizi, çalışmayı hayal ettiğiniz sektörün tam da ihtiyaç duyduğu kişiye çevirmek için hem teorik, hem de pratik eğitimlerle donatacaklar. Kazandığınız bu yetkinlikleri sektörde çeşitli firmalarda staj yaparak iyi bir iş tecrübesinin kapılarını aralayabilirsiniz.

Televizyon Bölümü Eğitmenleri

Televizyon İşin Olsun

Küresel krizlerden etkilenmeden büyümeye devam eden TV ve Platform Yayıncılığı Sektörü global olarak 500 milyar Amerikan doları büyüklüğe ulaştı. 

Kitlesel iletişim araçları arasında popülaritesi hiç eksilmeyen ve her geçen gün kullanıcılara daha kaliteli içerikler üretmek için kendini geliştiren televizyonculuk sektörüne adım atmaya hazır mısın?