Dijital, Etkinlik

Dijital Dünyada Analog Beceriler: Kendini Bulma Yolculuğu

Editör: Melike Aktaş

Acunmedya Akademi’de 13 Ağustos günü Waytosay ajans kurucusu Seda Hoşel Kiraz’ı ağırladık. Sektörde karşılaştığı her şeyi en yalın halleriyle bizlere anlattı. Kendimizi bulmamızın hem iş hem de özel hayatımızda ne kadar etkili olduğunu, iş arama ve mülakat süreçlerinde almamız gereken mesajı ve en önemlisi kendi sınırlarımız dahilinde hareket etmemiz gerektiğini bizlere aktardı. Sıfırdan başlamayı bizlere öğretti, “Ben kimim ve ne istiyorum?” sorularımıza cevap bulmamıza yardımcı oldu. Sözü ona bırakıyoruz…

Seda Hoşel Kiraz

Waytosay, Ajans Başkanı

Cağaloğlu Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan Seda Hoşel Kiraz, üniversite eğitimi boyunca İnsan Kaynakları ile yakından ilgilendi.

Bu ilgi, profesyonel hayatının Conrad İnsan Kaynakları ve Ernst&Young HR Consulting’teki staj deneyimlerinden sonra, The Boston Consulting Group’ta yine İnsan Kaynakları alanında devam etmesini sağladı. Ardından etkinlik ve iletişim sektörüne geçerek pek çok kurumsal projenin konsept, tasarım ve yönetimini üstlendi.

2011 yılında, İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim departmanlarının giderek artan stratejik ve yaratıcı iletişim ihtiyaçlarına yanıt vermek amacı ile çalışan yaratıcı ajans waytosay’i kurdu.

Bu stratejik odak etrafında İnsan Kaynakları deneyimi ile reklamcılık ve iletişim kaslarını birleştirmek iş dünyasında büyük bir karşılık buldu.

Bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok büyük markaya danışmanlık, içerik, tasarım ve iletişim hizmetleri veren ajansında, işveren markası, kurum kültürü, çalışan deneyimi, lider iletişimi alanlarında projeleri ile yolculuğunu sürdürmektedir.

Masterclass’ta Hangi Konuları Anlattım?

Yetenek Çok Zor Şeyleri Çok Kolay Gösterir

Dünya üzerinde insanlar, kendini bulma yolculuğuna çok zor çıkıyorlar. Bu durumun artık ciddi ölçüde değişmesi gerek. Kendi standartlarımızın, neyi isteyip neyi istemediğimizin, kim olduğumuzun ve en önemlisi özgürlük alanımızın ne olduğu sorusuna cevap bulamıyoruz.

Kurum İçi İletişim’de Aidiyet

Her nerde ve her ne pozisyonda çalışırsak çalışalım aidiyet hissi her zaman daha önemli. Kriter ve prensiplerimizi belirleyip ona göre hareket etmek önemli. Kendini gerçekleştirmek işte tam olarak bu noktada burada başlıyor. Ben de kendimi bulduğum ve hayata geçirdiğim dönemde Waytosay Ajansını kurarak kendimin aslında “en iyi” versiyonuna ulaştım. Bu durumu kazanırsanız sizin çalışma arkadaşlarınızla olan iletişiminizi de arttıracak. Daha fazla verim alacaksınız.

Meslek ve İş Etiğinin Önemi

Mükemmel işveren yoktur. Mükemmel çalışan da yoktur. Ancak ve ancak birbirimiz için mükemmel olmak mümkündür. İş ahlakımız bizi bu konuda yönlendirecektir. İşveren, yaptığımız işi sahiplenmemizi ister. Bu da bahsettiğim gibi aidiyet ve iş ahlakı kavramıyla olur.

Birlikte Çalışmak

Gittiğiniz iş görüşmesi, ilk buluşmadan farklı değildir. Bundan yola çıkacak olursak, birlikte çalışmak bir ilişkidir. Giyimimiz, verdiğimiz özen bizlerin aslında bir kimliğidir. Ayrıca dikkat etmemiz gerekir.

Kendini ve Markayı Tanımak

Neyi iyi yaptığınızı, tutkularınızı, değerlerinizi, yeteneğinizi ve nasıl insanlarla iyi anlaştığınızı çözmeniz gerekir. Artı olarak o dönem çalıştığınız markanın neden var olduğunu, ne için var olduğunu ve bunu nasıl insanlarla yapabileceğini çözerseniz her şey sizin için kolaylaşır. Her şey iki kişinin birbirini tanımak istemesi ve tanıma yolunda aldığı aksiyonla başlar.

İşveren ve Çalışan ilişkisi

Çalışanlar değerli-önemli hissetmek ister, inançları ve kendilerine özgü değerleri vardır. İşveren bunu anlamalı ve uygulamalıdır. Her şey her iki taraf içinde bu sefer daha kolay hale gelecektir. Sonuçta; verim eşittir işveren ve çalışan ilişkisi bağlamıyla kendini devam ettirir.