T-Soft Marka Sınıfı’nda Kurumsal Pazarlama Stratejileri

Editör: Esin Gökbudak
Marka sınıfımızda, T-Soft markasının pazarlama ve eğitmen danışmanı Melis Öner ile bir araya geldik. Kurumsal pazarlama ve hedef kitle gibi birçok önemli konulu bir eğitim gerçekleştirdik.
Kurumsal pazarlamada markanın nasıl ilerleyebileceğini, tüketicilerle markalar arasındaki bağ kurmanın yollarını Melis Öner Marka Sınıfı’nda bizimle paylaştı. Ben de sizin için özetledim.
Markada Kuruluşun Temelleri
Bir marka kurmak için öncelikle kuruluş amacının belirlenmesi gerekir. Potansiyel hedef kitlesi, vizyonu ve misyonu markanın temelini oluşturur.
Pazarlamanın Temeli
Geleneksel pazarlama, yani klasik yöntemler, aslında pazarlamanın temelini oluşturur. Pazarlamanın amacı, fark yaratmak ve markanın bu pazarda ayrışmasını sağlamaktır. Bunun için de hedef kitlenin doğru bir şekilde tanımlanması gerekir.

Tüketiciyle Bağ Kurma
Tüketicinin istediği şey, markayla bir bağ kurmaktır. En kolay hikayelerle tüketici yaşamı ile markanın arasında bir bağ kurulabilir. Bu sayede, tüketici ihtiyaçlarının doğru bir şekilde anlaşıldığını hisseder. Aslında pazarlama, markayı bir hikayeyle anlatmaktır.
Hedef Kitle Belirleme
Hedef kitle belirlerken, persona oluşturmak önemlidir. Persona, hedef kitlenin satın alma davranışlarını etkileyecek unsurları anlamamıza yardımcı olur. Bu analiz yapıldıktan sonra, hedef kitleyi keşfederek stratejik planlamamızı buna göre yaparız.
Marka Algısını Oluşturmak
Markanın algısı, duygular, düşünceler ve deneyimler…Tüketiciye nasıl yansıtmak istediğimizi ve tam olarak ne hissettirmek, ne düşündürmek, ne deneyimlemek istediğimizi belirlemek marka algısı için çok önemlidir. Tüketici, benim ürünümü kullanırken ne yaşamalıdır? Bu unsurların toplamı, markanın algısını oluşturur. Bu algıdan yola çıkarak, ürününüzü doğru bir şekilde sunarak hedeflediğiniz büyümeye ulaşabilirsiniz.
Marka Hikayesi Oluşturmak
Markanızın bir hikayesi, vaatleri, faydaları olmalı. Bu unsurlar pazarlama planın yapı taşlarıdır. Bu planın içinde, markanın tüm amaçlarının net bir şekilde bilinmesi gereklidir.
Sunmuş olduğu değerli bilgiler için Melis Önere teşekkür ederiz.