Bu heyecan verici deneyimde; makyajın sihirli dokunuşlarına Makyaj Sanatçısı Uğur Kıral, imajın zarif detaylarına Stilist Taleh Aliyev ve saçların hacimli dünyasına Saç Tasarımcısı Mutlu Ahmet Sinan eşlik etti. Bu workshop’u hayranlık uyandıran zarafetleriyle taçlandıran isimler ise modellerimiz Steve ve Alaska oldu.
Eğlence dolu bu workshop, sadece bir fotoğraf karesini çekmekle sınırlı olmayıp, bizleri modanın derinliklerini keşfe çıkardı. Moda fotoğrafının büyüsünü yakalamak için attığımız bu adımın öyküsü ise oldukça keyifli.
Uyum, Denge ve Ustalık
Uğur Kıral: İyi bir makyaj sanatçısıyla çalışmak, çekim sonrası fotoğraf düzenleme yükünüzü büyük ölçüde azaltır. Ustalıkla yapılan sağlıklı bir makyaj, moda fotoğrafları için büyük önem taşır.
Moda çekimlerinde genellikle izlenen yol; yüzde 30 model, yüzde 30 makyaj, yüzde 40 fotoğraf düzenleme yüküyle ilerlerken iyi yapılan makyaj süre tasarrufu sağlar. İyi bir makyajın en önemli püf noktasının denge olduğunu söyleyebiliriz.
Makyajda kullanılan renklerin kıyafetlerle uyumlu olması da kesinlikle göz ardı edilemez. Ortaya güzel bir makyaj çıkarmak için illa ki çok pahalı ürün kullanımına gerek yok. Makyaj malzemelerinin pigmentasyonları ve kullanım kolaylıkları önem taşır.
Öte yandan makyaj yapmaya nereden başlanır sorusunu sıklıkla duyarız. Bu tamamen kişiye bağlı. Her uzman farklı başlangıçla çalışabilir. Bir de makyaj biçimleri aslında biraz da kültüreldir. Örneğin, Güney Kore’de ekseriyetle animelerde rastladığımız makyaj türü o kültürün bir parçasıdır. Bu sebeple, günlük makyajlar ülkelere göre çeşitlilik gösterir.
Hatem Sipahi: Bir model çekiminde ya da bir portre çekiminde, ışık her zaman modelin ön yüzüne gelmelidir. Modelin ön yüzü derken çoğu zaman kafa karışıklığı oluşabiliyor. Bunu şu şekilde açalım; ışık, modelin yüzünün orta kısmına gelmelidir.
Beş noktanın ışık alması çok önemlidir. “T-bölgesi” olarak adlandırılan alın, burun ve çene bölgesi özellikle önemlidir. Bu bölgelerdeki doğru ışıklandırma, yüzün boyutunu ve özelliklerini vurgular. Işığın bu bölgelere yumuşak bir şekilde gelmesi, fazla parlama veya gölgelerin oluşmamasını sağlar.
Öte yandan “highlight noktaları” ışık alması gereken bölgelerdir. Bu noktalar, ışığın yoğunlaştığı ve dikkat çektiği alanlardır. Genellikle elmacık kemikleri, dudak üstü ve gözlerin iç köşelerini içerir. Bu bölgelere düşen ışık, yüzün yapısını ve detaylarını öne çıkarır.
Ekran Modası: Stil İkonu Yapımlar
Taleh Aliyev: Modanın, stilin yansıdığı dizi ve filmleri konuşalım. Benim için “Şeytan Marka Giyer” filmi çok güzel bir iştir. Yalnızca modayı değil, aynı zamanda medya sektörünün bir ayağı olan dergiciliği de ele alır. Eğer, moda sektörüne ilgi duyuyorsanız kesinlikle seveceğinizi düşündüğüm bir yapımdır.
Yine başka bir yapım ve büyük bir moda ikonu olan “Sex and The City” de renkli stilleri yansıtan bir diziydi. Öte yandan bir dijital platformda yayınlanan “Hustlers” adlı dizi de benim için muhteşemdi.
Lady Gaga’nın da oyuncu olarak yer aldığı “Gucci Ailesi” yine görsel detayların yoğun olduğu bir filmdi. Hollywood’da ise daha çok oyunculuk ve dönem işi üzerine çalışıldığını düşünüyorum. Dolayısıyla kurgusu moda olan bir yapımdan pek bahsedemiyorum.
Ekip Enerjisi, Hızlı Set-Up ve Çekimler
Öğrencilerimiz, moda fotoğrafçılığının ustalarından kılavuzluk alarak ekip ruhuyla hızlıca sahne kurdular. Çekim öncesi hazırlık aşamasının en ince detaylarını, profesyonellerin asistanlığında doğrudan uygulayarak öğrendiler. Bu sayede, çekim süreçlerinde de aktif rol aldılar.
Moda fotoğrafçılığı konusunda kapsamlı deneyim kazanan öğrencilerimiz, kendi yetenekleri ve öğrendikleri ışığında, model fotoğrafçılığı hakkında gün boyu içerikler ürettiler. Bu etkileyici workshop, öğrencilerimize moda dünyasının derinliklerine bir bakış sunmanın ötesinde; saç tasarımı, makyaj, kostüm ve ışık kullanımı gibi önemli beceriler kazandırdı. Öte yandan onları, moda endüstrisinin büyüleyici dünyasında yaratıcı bir serüvene hazırladı.