Müzik Prodüksiyonu ve Ses Tasarımı Eğitimi

Neden Müzik Prodüksiyonu ve Ses Tasarımı Eğitimi?

Dijital ortamda müzik yaratmak, ses tasarlamak ve müzikal altyapı hazırlamak isteyenler, bu eğitimle profesyonel olma yolunda ilk adımı atabilir.

Sesleri düzenleyerek, müzik altyapısı oluşturarak sanatınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Ünlü isimlerle çalışarak sektörün dinamiklerini öğrenebilir, dünyadaki en popüler müzik programlarını kullanarak istediğiniz her yerde müzik yapabilirsiniz.

Bu Eğitimi Kimler Almalıdır?

Müzik dünyasında yer almak ve profesyonelliğe adım atmak isteyen herkes bu eğitimi tamamlayarak kariyerini şekillendirebilir. 

Evrensel nitelikteki eğitimin sonunda, müzik/reklamcılık/TV/sinema/oyun sektörlerinde Müzik Prodüksiyonu, Aranjman, Jingle Yapımı, Ses Tasarımı alanlarında iş fırsatları bulabilirler.

Toplam eğitim içeriği 10 Hafta 30 saattir.

Bu Eğitimde Neler Öğreneceksiniz?

Prodüksiyon aşamasında kullanılacak olan FL Studio/Ableton Live gibi bilgisayar programlarının arayüzü ve içerisinde bulunan araçların tanıtımı.
Beat oluşturmak ve bunun üzerine çalışmalar, geliştirmeler yapmak. Çeşitli efektlerle beat içerisinde geçişleri sağlanmak. Efekt önemi ve müzik yaratımı dışındaki ses tasarımlarında efekt kullanmak, işlemek.
Temel seviye müzik teorisi anlatımı. Ton, akor ve armoni yaratmak. Müzik üretimindeki akor, melodi kullanımı, uyumu ve önemi. Melodi oluşturmak ve ezgi yaratmak.
Müzik prodüksiyonunda uygun sesleri seçmek ve bu sesleri kendi içerisindeki sentezleme teknikleriyle giriş seviyesinde uygulamak. Sound yaratmak, ses tasarlamak ve sentezleme ile birlikte sesleri doğru kullanmak.
Yaratılan ve düzenlenen sesleri sentezlemek. İleri seviyede ses tasarımını işlemek. Aranjman başlangıcı yapmak. Eğitmenlerimizin örnekler üzerinden, iş ve ilgi alanlarınıza göre kullandığınız müziklerdeki düzenlemeleri değerlendirmesi ve karşılaştırması.
Aranjman düzenlenmek ve prodüksiyon. Müzik yaratımı içerisindeki trafik düzenini işlemek. Üretilen müziklerdeki aranjmanları, kullanılan trafikleri karşılaştırmak ve değerlendirmek.
Hedefe yönelik nakarat kullanmak ve yaratmak. Örneklerle nakarat algısını doğru şekilde öğrenmek ve değerlendirmek.
Sesleri kendi içlerinde dengelemek, uyumlarını yapabilmek ve frekans ayarlamak. Tasarlanan sesleri doğru şekilde işlenmek ve duyumu en doğru hale getirmek.
Üretilen müziğin ve tasarlanan seslerin kendi içlerinde ve toplu şekilde en doğru duyumunu sağlamak için gereken bütün mixing tekniklerine hakim olmak ve uygulamak. Mixing araçlarını tanımak ve doğru kullanmak.
Eğitim sonunda kendi iş ve ilgi alanınıza yönelik bitmiş bir prodüksiyon sahibi olmak. Eğitmenlerimizle, eksiksiz bir şekilde, prodüksiyon ve fikirlerinizi finalize etmek.

Eğitimi Alacak Kişilere Sağlanacak Ek Faydalar Nelerdir?

Tüm öğrencilerimiz Acunmedya Akademi’nin geniş network’ünün içine girerek, eğitim süresince organize edilen Talks, Workshop ve MasterClass etkinlikleri sayesinde, sektör duayenleri ile bire bir tanışma, sohbet etme ve soru sorma fırsatı yakalayarak kendi network’lerini oluşturuyorlar.

Sıkça Sorulan Sorular

Eğitimlerimiz yüz yüze gerçekleştirilmekte olup; İstanbul Nişantaşı Üniversitesi NeoTech Campus’te bulunan, Acunmedya Akademi’nin stüdyolarında ve bilgisayar laboratuarlarında uygulamalı olarak yapılmaktadır.
Katılımcılar, NeoTech Campus’te yüz yüze öğrenecekleri teorik bilgilerle eş zamanlı, deneme uygulama yöntemli bir eğitim alacaklardır.
Katılımcıların, müzik üretiminde teknik müzik bilgisine ve prodüksiyon programına hakim olmalarını sağlamaktır.
Eğitimin sonunda, kendi iş ve ilgi alanınıza yönelik bitmiş bir prodüksiyon sahibi olacaksınız.

Eğitimden edindiğiniz donanımla müzik/reklamcılık/TV/sinema/oyun sektörlerinde Müzik Prodüksiyonu, Aranjman, Jingle Yapımı, Ses Tasarımı alanlarında iş fırsatları bulabileceksiniz.

-Aranje
-Müzik prodüksiyonu içeren reklam müzikleri yapımı
-Jingle üretimi
-Film ve dizi müziği yapımcılığı
-Seslendirme, ses kayıt
-Bilgisayar oyunu müzikleri
-Remix yapımı – Ses prodüksiyonu ve mix yapımı
-Dijital ortamlarda üretilen içeriklerin seslendirilmesi

konularında fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Müzik Prodüksiyonu ve Ses Tasarım Eğitimi kampüs dışında da projelerle devam ettiğinden dolayı öğrencilerimizin programa kendi bilgisayarları ve kulaklıkları ile katılmaları beklenmektedir.
Lise mezunu olan ve bu mesleğe istek duyan herkes için uygun bir eğitimdir. Müzik Prodüksiyonu ve Ses Tasarımı Eğitimi analitik düşünce yeteneği, disiplin ve sıkı çalışma gerektirir. Bu sebeple aday öğrencilerimizin doğru karar verdiğinden emin olmak için öğrencilerimizle ön görüşme yapılmaktadır.
Ön görüşmenin olumsuz neticelenmesi halinde yapmış olduğunuz ödeme eksiksiz olarak iade edilir.
Derse devam Acunmedya Akademi’de çok önem verdiğimiz kriterler arasındadır.Bu nedenle devam durumu %90’ın altında olan öğrencilerimiz, Mezuniyet Belgesi alamazlar.

Dijital Bölümü Hakkında

Acunmedya Akademi Dijital Bölümü eğitimleri ile Dijital Reklamcılık ve Web Analitiği, Dijital İçerik ve Yayıncılık, Kodlama, E-Ticaret, Dijital Müzik ve Ses Tasarımı gibi bir çok alanda çok çeşitli bilgiler, püf noktaları, teknikler ve araçlar hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

Her biri alanında üstad kabul edilen ve sektör deneyimine sahip uzmanlar tarafından verilen eğitimleri alın, dijital işiniz olsun.

Dijital Bölümü Eğitmenleri

Dijital İşin Olsun

LinkedIn 2021 verilerine göre geçen yıl, tüm sektörler bazında en hızlı büyüyen pozisyonların dijital alanındaki işler olduğu görüldü.

Bu alandaki iş fırsatlarında gerçekleşen talep artışının %52 olduğu tespit edildi. Tüm dünya dijitalleşirken bir uzman olarak sen de bu değişimden fayda sağlamaya hazır mısın?